Unohdettu viinifestivaali.

Unohdettu viinifestivaali.

Tai kuinka saada vatsasi toimimaan.

Jos olet hienossa kaupungissamme 24.9, käytä tilaisuutta vierailla Prahan ehkä suurinmassa viinifestivaaleilla Grébovkassa (Havlíčkovy sady). Tämä ehdottoman kaunis puisto, jota suurin osa turisteista ei jostain syystä koskaan löydä, on sinänsä vierailun arvoinen, upeine näköalalla, hienot viheralueet, luolalla Grotta (Grottasta lisää lähitulevaisuudessa) ja tietysti upeine viinitarhoineen ja huvimajallaan. Itse festivaali saa varaslähdön Náměstí Mírussa jo perjantaina 22., mutta päätapahtuma järjestetään lauantaina 23. päivänä Grébovkassa. Ja lupaan sinulle, täältä löydät jokaiselle jotakin. Musiikkia, teatteriesityksiä, erilaisia työpajoja, kilpailuja, erikoisohjelmaa nuorille. Nälkä ei yllätä, päinvastoin, aivan kuten ohjelma mikä on erittäin kattava, niin on myös ruokavalikoima ja sitten tietysti viini. Löydät ison valikoiman erilaisia tsekkiläisiä viinejä kaikissa väreissä. Etkö tiedä mistä aloittaa? Mikset kokeilisi viininmaistelua, siitä on aina hyvä lähteä liikkeelle! Ja muista olemme aivan keskellä Burcák kautta, mitä saat jokapuolella festivaalialueelta!

Burcák, ja vatsasi toimii!

Mikä Burcák? Etkö ole koskaan kuullut siitä? Tämä on jotain hyvin Tsekkiläistä, he kutsuvat sitä “Burcák – nuori viini”, valmistettu kauden ensimmäisistä rypäleistä. Keskiverto tšekkiläinen sekoa enemmän tai vähemmän kun Burcák kausi alkaa. Se kestää virallisesti vain kuusi viikkoa, alkamisajankohta vähän vaihtelee sään mukaan, se lausutaan nimellä “boor-chark”, se on makea ja maistuu hiivalta ja se on kesken käynyttä! Muista tämä, sillä jos maistaa sitä, vatsa kyllä reagoi! Sillä on alhainen alkoholiprosentti, sitä myydään enimmäkseen 1,5 tai 2 l muovipullossa, festivaaleilla ja muualla tietenkin myös lasittain. Jos ostat pullon, sinun on muistettava avata korkki aina silloin tällöin meneillään olevan käymisen vuoksi. Samasta syystä en suosittele sitä matkamuistoksi kotiin vietäväksi, varsinkaan jos matkustat lentäen!
Henkilökohtaisesti luulen, että tämä on vain yksi tapa muuttaa sääntöjä hieman, tsekit ovat siinä erittäin hyviä! Jotkut janoiset kokoontuivat yhteen ja olut pääsi loppumaan, paniikki! Mitä tehdä? Meillä on tietenkin toi viini, mutta se ei ole vielä valmis, ei hätää, se ei ole kesken käynyttä, sen on nuori viini! Ja näin oli Burcák syntynyt ja ongelma ratkaistu. 🙂 
Kuvat viime vuoden festivaaleilta. 🙂

Copyright © 2023  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *