Tiesitkö tämän Prahasta?

Tiesitkö tämän Prahasta?

Prahan näppäilytietoa, joka saa sinut erottumaan joukosta, osa 2.

Tämä on triviaali, joka saa ihmiset katsomaan sinua hieman eri tavalla, jälleen kerran, kuten kuinka voit tietää tämän? Osa 1 löytyy täältä:2/https://yhalinen.com/nappailytieto-prahasta-joka-saa-sinut-erottumaan-joukosta/

Se on aivan keskellä vanhaa kaupunkia, ja tuhannet ihmiset kulkevat sen ohi joka päivä ja yö, antamatta sille edes silmäystä. Sen oletetaan olevan merkittävä arkkitehtoninen piirre, sen “koristeellinen tyyli on ominaista luonnollisten muotojen, kaarevien linjojen ja monimutkaisten kukka- ja kasvi vaikutteisten aiheiden käyttö (kiitos Silvia S.).”  Rakennettiin 1900, arkkitehdit Osvald Polivka, Vaclav Haver. Joten mistä on kyse?

Auringonkukan ovi

1900-luvun vaihteessa jugendtyyli oli erittäin suosittu kaikkialla Euroopassa, joten siitä löytyy toki jälkiä myös Prahasta, missä on enemmän kuin ymmärrettävää, että kävelet rakennuksen ohi, huomioimatta sitä lainkaan. Onhan vuonna 1900 rakennettu mökki  luokiteltu kaupunkimme uudisrakennukseksi! 🙂 Mutta itse Auringonkukan ovi on hyvin erikoinen, jotain mitä käytämme jokapäiväisessä elämässämme ja silti, taideteos. Ja väittävät sen antavan sinulle hyvän olon tunteen sitä katsoessaan. Ja onhan se erikoinen, joten seuraavan kerran kun olet Prahassa… Löydät sen täältä: Haštalská 1072/6, Praha 1.

Copyright © 2024  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *