Tapa kolme kärpästä yhdellä iskulla!

TAPA KOLME KÄRPÄSTÄ YHDELLÄ ISKULLA!

Jos matkasi vie sinut Prahaan ennen syyskuun 3. päivää, sinulla on mahdollisuus tappaa kolme kärpästä yhdellä iskulla. Vyšehradin pimeissä käytävissä, vaikuttavassa Gorlicen salissa, vanhassa ammusvarastossa Brick Gaten itäpuolella, löydät taiteilija Jiří Pačinekin lasiteokset, Glass Underground -nimisen näyttelyn. Tämä ainutlaatuinen ja loistava näyttelypaikka on todella tutustumisen arvoinen, lasin ja kiven sekoitus, Vyšehradin muurien sisäinen pimeys, Kaarlensillan alkuperäisten veistosten seurassa, näyttelyn pysyvät katsojat, tekevät tästä kokonaisuuden, jota et halua jättää väliin. Itse lasiteokset sulautuu ympäristöön niin, että Gorlice sallia on vaikea kuvitella ilman niitä, kun ne on nähty paikoillaan. Kauneus on katsojan silmissä, joten en kerro siitä liikaa, mutta henkilökohtaisesti nämä teokset kosketti minua tavalla, jota en oikein osaa selittää. Mutta jos et ole kiinnostunut Glass Undergroundista, käynti vanhoissa käytävissä on silti sen arvoista.
Lisää kuvia käytävistä ja Glass Undergroundista löytyy TÄÄLTÄ.

 

KÄYTÄVÄT JA GORLICE

Vyšehradin käytävät ja Gorlice-sali ovat sinänsä näkemisen arvoisia. Tämä ei vie liikaa aikaasi, jos olet jostain syystä tiukassa aikataulussa, lompakkosi ei myöskään kärsi liikaa, kiertueliput eivät ole ylihinnoiteltuja. Kierroksia on englanniksi ja tšekin kielellä sekä painettua tekstiä löytyy useilla kielillä. Vyšehradin muurien sisällä kävely tuo jotain taianomaista, voit todella tuntea historian huminaa. Tietenkin myös Gorlice salli ja sen kuusi alkuperäistä Kaarlensilta-veistosta ovat jotain, jota et halua jättää väliin. Patsaiden alkuperä on asia, jonka monet turistioppaat tai jopa turistiopaat unohtavat mainita viitaten Kaarlensillan historiaan. Mutta jos et ole kiinnostunut käytävistä ja Gorlic-sallista, vierailu Vyšehradissa on silti sen arvoista.


Lisätietoa käytävistä ja Gorlicista löytyy TÄÄLTÄ.

 

 

 

Vyšehrad, Prahan helmi

 

Tarvitsetko tauon kaupungin kiireisestä elämäntyylistä, upean näkymän Prahasta ja sen linnasta, tai paikan josta löydät paikallisen väestön ja joka jostain syystä ei ole täynnä tavallisia turisteja? Jos vastaus on kyllä, Vyšehrad on oikea paikka sinulle. Itse Vyšehradilla on historiaa, joka ulottuu 900 luvun jälkipuoliskolle, enkä edes yritä tiivistää sitä, jätän alle muutaman linkin, joista löydät perus historian. Mutta Vyšehrad on todellakin pakko nähdä, jos olet Prahassa. On syy, miksi paikalliset haluavat tulla tänne, ja samalla on hieman mysteeriä, miksi tavallinen turisti ei ole löytänyt sitä. Viheralueet, kirkko, joka on itse asiassa yksi Prahan viidestä basilikasta, koko rento tunne, jonka löydät täältä, on myös ainutlaatuinen Prahalle, ja, ja ja… Luota minuun, vieraile Vyšehradissa, ja tulet takaisin! Täällä puolisosi kanssa? Vyšehradin sanotaan olevan Prahan romanttisin paikka 😉

Linkkejä Vyšehradin historiaan ym:

https://www.prague.eu/en/articles/vysehrad-the-seat-of-the-first-czech-king-14978

 

Copyright © 2023  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *