Se on ilmaiseksi, osa 2!

Se on ilmaiseksi, osa 2!

Operaatio Anthropoid

Toisen maailmansodan historiasta kiinnostuneille on “pakollinen” muistomerkki (museo) Pyhän Cyril ja Methodios kirkon kryptassa. Resslova-kadulla, lähellä Karlovo náměstía, ja vain noin 100 metriä. joesta ja Tanssivasta talosta. Tämä on omistettu Tšekkoslovakian laskuvarjojääkäreille, jotka tappoivat natsijohtajan Reinhard Heydrichin 27. toukokuuta 1942 (kuoli vammoihinsa 4. kesäkuuta). Viittaan tietysti operaatioon Anthropoid. Ja jos olet pienellä budjetilla matkassa, tämä on sinulle, koska sisäänpääsy on ilmainen!

Muistomerkki sijaitsee ortodoksisen katedraalin maanalaisessa kerroksessa, jossa natsit metsästivät ja murhasivat seitsemän salamurhaan osallistunutta laskuvarjojääkäriä 18. kesäkuuta 1942. Näyttely antaa erittäin hyvän taustan tapahtuman alkamiselle Münchenin sopimuksesta vuonna 1938 aina taistelu katedraalissa ja kryptassa vuonna 1942.

Krypta on avoinna ympäri vuoden, joka päivä paitsi maanantaisin. Suosittelen käymään siellä, se on sen arvoista. Miksi? Tällä koko tapahtumalla on merkittävä osa tämän maan sotahistoriassa, maa jossa vierailet. Ja se on hyvin ajankohtainen erityisesti tänään, kun katsoo mitä kaikkea ympärillämme tapahtuu. Samasta syystä en voi vastustaa kiusausta ja lainaan filosofi George Santayana: “Ne, jotka eivät muistaa menneisyyttä on tuomittu toistamaan se.”

Copyright © 2023  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *