Petra Ernyei & Jazz Six

PETRA ERNYEI & JAZZ SIX

Tjeckien är fullt av briljanta musiker, i lördags på Jazzdock i Prag såg vi ännu ett bevis på det. När de etablerade musikerna Jakub Tököly – s; Petr Kalfus – sax; Miroslav Hloucal – trp; Adam Tvrdý – g; Jiří Stivín jr. – dr; Tomáš Baroš – f. går ihop och bildar en lineup som de kallar Jazz Six och de sätter Petra Ernyeiová – voc. framför sig, kan det inte gå fel, och det gjorde det inte, tvärtom.


Gamla jazz standarder som har framförts av detta band och andra sedan tidernas begynnelse blev levande på ett sätt så att man förstår innebörden av talesättet, “det är inte vad du gör, det är hur du gör det”! Och inte bara de gamla, allt som bandet gjorde genomfördes med samma intensitet. Det var länge sedan jag hörde The Girl from Ipanema och tyckte om det så mycket. Detta mycket tack vare Petra Ernyeiová som inte visste/ville avsluta uppsättningen och gav oss ett extranummer som till och med överraskade resten av bandet, åtminstone det såg ut ur publikens perspektiv, tack för det!


Jag skulle kunna skriva en roman om den individuella skicklighet som varje bandmedlem har, hur de arbetar med varandra på ett sätt ibland är svårt att förstå, men jag är för lat för det. Låt mig bara konstatera att när ett band har roligt tillsammans kan du vara 100 % säker på att det gör publiken också. Tack Petra Ernyei & Jazz Six, vi ses nästa gång.

Copyright © 2023  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *