Om du får möjligheten, ta tag i den!

OM DU FÅR MÖJLIGHETEN, TA TAG I DEN!

Ibland krävs det inte så mycket, “bara” tre professionella gitarrister, en liten klubb och en skön feeling. Resultatet? En oförglömlig session med jazzstandard som påminner dig om varför du gick upp ur sängen i morse!

Tjeckiens förmodligen bästa gitarrist, Libor Šmoldas, hade bjudit in ett par vänner till en jamsession tidigt i går kväll i Prag  (10.3.2023). Hans polare, Hugh Buckley (Irland) och Nigel Clark (Skottland) tillsammans med Libor gav publiken en gig som inte lämnade någon kall. Även om de tre representerar helt olika stilar, utförande och framförallt så var spelglädjen återigen ett bevis på att man verkligen inte behöver de stora stadionmassevenemangen för att gå hem med ett dumt flin på läpparna! Och du behöver inte heller tycka om jazzmusik, det räcker om du uppskattar bra musik, för det är vad det handlar om. 

Dessa tre killar uppträder under namnet Šmoldas – Buckley – Clark International guitar trio, och de har fortfarande fyra konserter till i Prag med omnejd. Så om du har möjlighet att ta dig dit, missa inte det här, du kommer inte att bli besviken, jag lovar…  För mer information gå till denna sida: https://www.liborsmoldas.cz/koncerty/ och om du vill se bilder från igår, klicka bara här: Šmoldas – Buckley – Clark, sedd från höger sida.

Libor Šmoldas

Om du inte kan komma till dessa konserter, oroa dig inte. Libor är en mångkunnig tjeckisk gitarrist och förekommer i många olika konfigurationer. Han turnerar mycket aktivt och uppträder ofta i Prag. Så gå till hans webbsida, adressen ovan, och om du har möjlighet, ta tag i den! Detta kommer att ge dig ett lite annorlunda minne från din resa till Prag, ett som du inte hittar i den vanliga turistguiden.

En liten varning dock

En sak till om den här trion, en liten varning. Det här multinationellt projekt , det är så de annonserar sig själv, CZ, IE och SCO, men… under pausen, dom spelade de två set, jag kan svära att jag såg dem dricka VATTEN, allihopa!!! 😉

Copyright © 2023  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *