Noc kostelů, Kyrkornas natt 3-4.6. 2023

Noc kostelů, Kyrkornas natt 3-4.6. 2023

 

Om du är i Prag eller i Tjeckien nästa helg och kyrkor är din grej, då kan du få en lite annorlunda upplevelse. Det är nämligen dags för den årliga Kyrkornas natt, på tjeckiska, Noc kostelů. Detta är ett evenemang som startade 2009 och varje år lockar tusentals besökare till kyrkor, kapell och tempel i hela landet. Bara i Prag finns det 155 Guds hus öppna för evenemanget, i hela landet 1771 av dem, inte illa!

Dop

Temat för i år är dop, och om du inte är entusiastisk över det, oroa dig inte. Det finns något här för nästan alla. Allt startar normalt sent på eftermiddagen där många av platserna har program för de yngsta i familjen. Det pågår genom natten med den obligatoriska mässan, förstås, men det bjuds också på musik, teaterföreställningar, litteraturevenemang och en möjlighet att bekanta sig med själva byggnaderna på kvälls- och nattetid, med eller utan guide, och många platser ger dig en chans att ta dig till platser som normalt är stängda för vanliga dödliga, och mycket mer.

Välorganiserat

Så även om detta är en händelse för att få tillbaka de förlorade själarna under Herrens beskydd, en sen då? Det erbjuder en unik och annorlunda möjlighet att uppleva något utöver vad den vanliga turistguiden erbjuder. Hela händelsen i landet är väldigt välorganiserad och man kan se att det har lagts ner mycket arbetstimmar på det. För att få hela programmet, besök deras webbplats @ https://www.nockostelu.cz, här hittar du allt från youtube-videor till appar att ladda ner för din smartphone.

 

Copyright © 2023  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *