Musikfestival på kyrkogården!

Musikfestival på kyrkogården!

Bryta reglerna...

yhalinen.com, det är jag 🙂 , har deltagit i så många musikfestivaler att jag inte kan säga hur många, än mindre att jag kommer ihåg dem alla individuellt. Gårdagens musikfest är ett undantag, jag kommer att minnas den, liksom alla som var närvarande, det vill säga de levande, ja kanske också… 😉 Festivalen, “Between the Graves”, var precis vad det antydde. En fest mellan gravarna på Prags största kyrkogård, Olšany Cemetery.

Okej, vi såg inte några stora rockstjärnor som gjorde en megashow med allt som hör till, naturligtvis inte, stället är för trångt för det! Men sju olika och mindre föreställningar på en utomhusscen och i den restaurerade Eissner gravvalvet!

Adoptera en grav

Många av gravarna är i ett dåligt skick av flera skäl, festivalen är ett försök att försöka samla in pengar till restaureringen av dessa gravar, av vilka många är historiskt viktiga. Entrén till festivalen var gratis, men publiken fick möjligheten att frivilligt bidra till bevarandet av kyrkogården och gravarna. Och framför allt fick vi möjligheten att adoptera en grav.

Idag kan du adoptera nästan vad som helst med början av den lilla utrotningshotade apan i djurparken, så varför inte en grav? Det finns 520 gravar tillgängliga för adoption på Olšany Cemetery, varav 307 redan har adopterats så det finns fortfarande en hel del kvar för dig. Och kom ihåg, du behöver inte vara en lokal person för att adoptera en grav. En adopterad grav hem som souvenir från ditt besök i Prag, det om något skulle jag kalla personligt och unikt! 

Copyright © 2023  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *