Julen är på gång…

Julen är på gång...

Är du redo?

Det här är inte nödvändigtvis ett inlägg för yhalinen.com, men jag vet att många av er väntar på det, speciellt om ni har barn så… Jag ska försöka göra det kort, mycket kort. Det är dags att börja planera din julresa till Prag.

Julträdet för torget i Gamla stan är valt, en 27 meter lång gran som kommer från Liberec-regionen nära staden Mimoň. Tro inte att det är en lätt uppgift att plocka ut rätt träd, det här hade konkurrens från nästan 40 andra träd! Det 56 år gamla trädet kommer att fällas den 25 november, man transporterar den till Prag natten mellan den 27-28 november. Rutten? Jag har ingen aning, om det är viktigt att det finns något som heter Google, använd det. Allt ska vara klart den 2 december för invigningen av den traditionella julmarknaden.

Och om du läste den sista raden hade du den andra viktig information. Julmarknaderna i Gamla stan, Vaclav Platsen och Náměstí Republiky kommer att vara öppna från 2 december 2023 till 6 januari 2024 från 10:00 till 23:00.

Prag har såklart många andra julmarknader också, om du kommer hit kan det vara värt att kolla in dem. Till exempel en som många av lokalbefolkning föredrar är utanför kyrkan (basilikan) St Ludmila vid Náměstí Míru, Prag 2-Vinohrady. De tar en tjuvstart eftersom öppningen är den 20 november och pågår till julafton 24.12. öppet dagligen 10-20. Jag rekommenderar personligen den här, den har allt du hittar på de tre kända marknaderna förutom de hundratusentals människor som knuffar och skuffar dig när du försöker röra dig någonstans. God Jul! Prag hade +25 C’ igår… 🙂

Copyright © 2023  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *