Joulu tekee tulojaan…

Joulu tekee tulojaan...

Oletko valmis?

Tämä ei välttämättä ole yhalinen.com-postaus, mutta tiedän, että monet teistä odottavat sitä, varsinkin jos teillä on lapsia, joten… Yritän olla lyhytsanainen, hyvin lyhyt. On aika aloittaa joulu matkasi suunnittelu Prahaan.

Vanhankaupungin aukion joulupuu on valittu, 27-metrinen kuusi, joka tulee Liberecin alueelta lähellä Mimoňin kaupunkia. Älä usko, että oikean puun valitseminen on helppo tehtävä, sillä tämä kilpaili lähes 40 muun puun kanssa! 56 vuotta vanha puu kaadetaan 25.11., kuljetetaan Prahaan 27.-28.11. välisenä yönä. Reitti? Ei ole aavistustakaan, jos se on tärkeää, on olemassa jotain nimeltä Google, käytä sitä. Kaiken pitäisi olla valmis 2. joulukuuta perinteisten joulumarkkinoiden avajaisia varten.

Ja jos luit viimeisen rivin, siinä sinulla oli toinen tärkeä tieto. Vanhankaupungin, Venceslauksen aukion ja Náměstí Republiken joulumarkkinat ovat avoinna 2.12.2023–6.1.2024 klo 10.00–23.00.

Prahassa on toki paljon muitakin joulumarkkinoita. Jos pääset tänne, niihin kannattaa tutustua. Esimerkiksi yksi, jota monet paikalliset suosivat, on Pyhän Ludmila kirkon (basilikan) ulkopuolella osoitteessa Náměstí Míru, Praha 2-Vinohrady. Ne ottavat varaslähdön, koska avajaiset ovat jo 20. marraskuuta ja jatkuvat jouluaattoon 24.12. avoinna joka päivä 10-20. Henkilökohtaisesti suosittelen tätä, sillä siinä on kaikki, mitä löydät kolmelta suurimmalta markkina-alueelta, paitsi ne sadat tuhannet ihmiset, jotka työntävät ja tönivät sinua yrittäessään liikkua. Hyvää joulua! Prahassa oli eilen +25 C… 🙂

Copyright © 2023  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *