Jääkausi valloitti Prahan…

Jääkausi valloitti Prahan...

Ja se on valtava!

Ensimmäistä kertaa tasavallassa, koon ja materiaalien suhteen. Jos olet Prahassa ennen 15. huhtikuuta 2024, sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus kokea jääveistoksen taidetta tavalla, jota tässä maassa ei ole ennen nähty. Ja jos otit lapsesi mukaan, tämä ei ole tilaisuus, se on pakollinen.
Vinohradyn Riegrové sady -puistossa järjestäjät rakensivat 300 m2:n jääkaapin, joka pitää tasaisen -5C lämpötilan, muista vaatteet! He täyttivät sen 180 tonnin värikkäällä jäällä, joka oli tuotu Puolasta! Perään laittoivat 26 kaivertajaa ja heidän avustajiaan, tulokset kestivät yli kuukauden ja nyt sinulla on mahdollisuus nähdä, mitä he saivat aikaan.

Astu satujen maailmaan

Näyttely toimii nimellä Ice Magic, ja taiteellinen vastuu on annettu taiteilija veistäjä Adam Bakošille, joka on yksi tämän alan parhaista maailmassa. Kun astut jääkaappiin, on todella kuin astuisi satujen maailmaan, koko jääkaappi on täynnä tunnettuja ja tuntemattomia animaatioelokuva- ja sarjakuvahahmoja alkaen Ice Age -elokuvan isosta mammutista, 4m.korkea ja yli 20 tonnin paino on melko vaikuttava. Ja kuten arvata saattaa, lapset rakastavat sitä! 🙂 Vaikka itse sainkin sen vaikutelman, että vanhanaikainen jääliukumäki sai pieniltä suurimman huomion 🙂 Mikä tekee tästä näyttelystä vähän erikoisemman moniin muihin verrattuna, on värien käyttö, ja tämä on vain minun henkilökohtainen mielipiteeni. Et vain astu satujen maailmaan, vaan myös värien maailmaan, jos ei olisi kylmää, veistosten materiaali olisi hyvin vaikeaa arvata.

Täysi vastine rahoillesi

Sulkemisen jälkeen 15. huhtikuuta kestää vielä kaksi viikkoa, ennen kuin koko näyttely sulaa, joitain värikkäitä virtoja liene tiedossa. 😉
Koska Riegrové sady -puisto sijaitsee erittäin korkealla Prahan maastossa, näkymä kaupunkiin on myös vaikuttava, joten miksi et yrittäisi saada täyttä vastinetta rahoillesi ja mukauta vierailuasi Ice Magic -puistoon auringonlaskun myötä! Muista kuitenkin, että kävijämäärä on rajoitettu 45 henkilöä oleskelemaan näyttelyssä yhtä-aikaiseksi. Ja taas sinulla on yksi pieni erilainen matkakohde!

Copyright © 2024  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *