Istiden erövrar Prag…

Istiden erövrar Prag...

Och den är enorm!

Första gången någonsin i republiken vad gäller storlek och material. Om du är i Prag före den 15 april 2024 har du en unik chans att uppleva konsten att isskulpturer på ett sätt som inte har setts i det här landet tidigare. Och om du tog med dig dina barn är detta inte en möjlighet, det är obligatoriskt.
I parken Riegrové sady i Vinohrady byggde arrangörerna ett 300 m2 stort kylskåp som håller en konstant temperatur på -5C, kom ihåg kläderna! De fyllde den med 180 ton färgglad is, importerad från Polen! Sedan satte de in 26 snidare och deras assistenter, resultaten tog en dryg månad och nu har du chansen att se vad de åstadkommit.

Kliv in i sagornas värld

Utställningen går under namnet Ice Magic och det konstnärliga ansvaret gavs till konstnärs ristaren Adam Bakoš, en av de bästa i världen inom denna bransch. När man kliver in i kylskåpet är det verkligen som att gå in i en värld av sagor, hela kylen är full av kända och inte så kända animerade film- och sagofigurer, som börjar med den stora mammuten från filmen Ice Age, 4m. hög och med en vikt på över 20 ton är det ganska imponerande. Och som ni kan gissa älskar barnen det! 🙂 Även om jag personligen fick intrycket att den gammaldags is rutschkanan fick störst uppmärksamhet från dom lite mindre 🙂 Det som gör den här utställningen lite enastående jämfört med många andra är användningen av färger, och detta är bara min personliga åsikt . Man kliver inte bara in i en värld av sagor utan också in i en värld av färger, om det inte vore för kylan skulle det vara svårt att ana materialet.

Fullt värde för pengarna

Efter stängning den 15 april kommer det att ta två veckor till innan hela utställningen bara smälter, några färgglada strömmar att följa kan man tänka sig. 😉
Eftersom parken Riegrové sady ligger mycket högt i Prags terräng är utsikten över staden också imponerande, så varför inte försöka få fullt värde för pengarna och anpassa ditt besök till Ice Magic med solnedgången! Tänk dock på att antalet besökare är begränsat till 45 personer att vara inne i utställningen samtidigt. Och återigen, ytterligare en lite annorlunda turistattraktion!

Copyright © 2024  yhalinen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *